Ny entreprenör sökes till Fejan

Publicerad: 2017-04-24

(avslutat ärende)

Skärgårdsstiftelsen äger och förvaltar ca 12 000 hektar av Stockholms skärgård och de flesta områden är i dag naturreservat. Syftet är att hålla markerna öppna för allmänheten och ge möjlighet till rekreation i en natur- och kulturhistorisk värdefull miljö.

Fejan ligger i Stockholms norra skärgård och är en plats som många besökare återvänder till år efter år. Fejan har en mycket speciell historia. Läget vid farleden mot Ålands hav gjorde att man valde att anlägga en karantänstation för att möta koleran. Idag bedrivs här ett vandrarhem med 66 sängplatser och restaurang med 70 sittplatser. Till anläggningen finns en gästhamn med plats för ca 45 båtar.

Sommaren 2015 totalförstördes restaurangen i en brand. Denna planeras att byggas upp igen under hösten 2017 och kommer ha samma kapacitet som den tidigare restaurangen.

Vi söker nu en entreprenör med vilja och resurser att temporärt driva verksamheten på Fejan under kommande säsong med möjlighet till förlängning. En temporär restauranglösning kommer ordnas inför kommande säsong för att kunna erbjuda gästerna servering.

För intresse och mer information maila jonas.davidson@skargardsstiftelsen.se, 08-123 124 50

Dela