lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Besökstips i Stockholms skärgård

Till Skärgårdsstiftelsens områden är du alltid välkommen. Våra naturreservat ligger både på fastland och öar i Stockholms skärgård. Det finns många områden att läsa om här hos oss, ta del av några tips för fina dagsutflykter nedan.

Käringboda

Markerade stigar och vandringsleder av varierad svårighetsgrad gör hela naturreservatet lättåtkomligt. I området finns fem parkeringsplatser, med toalett vid fyra. Parkeringarna vid Grava och Sågen har RTC. Vid Grava är gångvägen till badet tillgänglig för rörelsehindrade. Ladda ner kartan från vår hemsida.

Häringe

Prova hästridning eller njut av en vandring i eklandskapet. Observera att restaurering av skog pågår på Häringe pga granbarkborrar. Vi avverkar inte gran – vi räddar skog och mark. Ladda ner kartan från vår hemsida.

Gålö

Besök Stegsholms gård, Gålö Havsbad, Sälstationen och Gålö gårdsmejeri. Dessutom finns Utbildningsplatsen att upptäcka och flera trevliga leder, bla Havtornsuddslingan som bjuder på fina havsvyer. Ladda ner kartan från vår hemsida.

Riddersholm

Vandra Blomsterstigen fram och sniffa till dig Ramslök längs vägen, ta med en näve hem till soppan. Vill du kika på hur stigen ser ut? Ta del av en inspirerande blomstervandring här. Här håller vandrarhemmet Fritidsbyn Kapellskäret och campingen öppet.

Björnö

Vandra på ett av våra mest populära områden eller ta ett dopp och snorkla längs snorkelleden vid Torpesand. Gå upp till fågeltornet och spana efter fåglar, skyltar finns i tornet på vad du kan se. Eller varför inte ta det lugnt på stranden, hyr en kajak eller upptäck Utbildningsplatsen. Ladda ner kartan från vår hemsida.

Grilla försiktigt!

Var rädd om alla vackra släta klippor som slipats av inlandsisen, elda aldrig direkt på berget. Sprickor på hällarna läker aldrig. Grilla i våra eldstäder eller i din portabla grill på ben och tack för att du inte använder engångsgrillar.