fbpx
lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Biologiska mångfaldens dag

Välkommen att följa med ut i Skärgårdsstiftelsens naturreservat för att upptäcka mångfalden tillsammans med våra kunniga guider. Aktiviteterna är kostnadsfria och alla är välkomna, unga, gamla, nyfikna och intresserade.

Datum: onsdag den 22 maj 2019
Tid: kl 18-20
Kostnad: Gratis

Obs! Ta med egen matsäck och kläder efter väder. Aktiviteterna är kostnadsfria men anmäl vilken aktivitet du följer med på och hur många som kommer. Maila: anmalan@skargardsstiftelsen.se

Björnö ”Under ytan” (i Värmdö kommun)

På Björnö finns en snorkelled som berättar om Östersjöns djur och växter. Välj om du vill stå på stranden och titta på eller vara med i vattnet. Ta gärna med egen utrustning om du vill snorkla. Vi plockar även upp växter och smådjur som vi tittar på tillsammans.

Guide: Cecilia Wibjörn är Skärgårdsstiftelsens vattenhandläggare och även dykare och marinbiolog.
Samling: vid parkeringen Björnö Naturreservat

Käringboda ”Fältvandring” (i Nynäshamns kommun)

I Käringboda naturreservat visar projektledare Sara Lindh och tillsynsman Micke Odenstig resultatet av att bevara det gamla odlingslandskapet. Under två år har vi inom Projekt Rikare Skärgårdslandskap bl.a. röjt fram igenväxande ekbackar.

Guide: Sara Lindh är naturvårdsbiolog och projektledare för projekt Rikare skärgårdslandskap.
Samling: Krutkällarparkeringen i norra delen av naturreservatet. Ring tillsynsman Mikael Odenstig för vägbeskrivning: 070 377 98 08

Riddersholm ”Floravandring” (i Norrtälje kommun)

I Riddersholms naturreservat går det inte att missa orkidéerna och ramslöken. Åtminstone inte i sällskap med Gunnar Lodin. Med lite tur bjuder han även på sitt recept på ramslökspesto.

Guide: Gunnar Lodin, tidigare tillsynsman på Riddersholm.
Samling: vid Rådmansö Hembygdsgård, Sladdstyckets väg 3.