fbpx
lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Skärgårdsstiftelsens vänbok

Skärgårdsstiftelsen ger varje år ut en vänbok till dig som stödjer oss genom ditt vänskap. Vänböckerna började publiceras i form av inbundna årsböcker med verksamhetsberättelse och artiklar redan 1974. Idag behandlar vänböckerna istället olika skärgårdsteman och är mycket populära.

Våra vänböcker speglar alltid skärgården och har genom åren behandlat ämnen som fyrar, natur, skärgårdsväder och mycket mer. Bland författarna återfinns många kända skärgårdsprofiler som Jeppe Wikström, Roland Svensson, Klas Rune Johansson, Lage Larsson och Sten Rinaldo.

Skärgården upp och ner

I 2019 års vänbok tar äventyraren och miljökämpen Oskar Kihlborg med oss på en annorlunda resa genom Stockholms skärgård. Han visar på övärldens skönhet och sårbarhet under ytan, på marken – och i luften. Han har genomfört en rad spektakulära äventyr i Östersjön och alla har ett tydligt syfte – att bidra till en friskare och renare skärgård. Hans berättelser är spännande läsning – samtidigt som han i boken ger konkreta tips på vad vi alla kan göra för ett mer hållbart hav.

Oskar Kihlborg var en av de två första svenskarna som besteg Mount Everest och är en av Sveriges mest uppskattade föredragshållare. Han är en erfaren fotograf som med sin kamera skildrar skärgården på ett nytt sätt.