fbpx
lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Höstlov i skärgårdsnaturen

Packa ryggsäcken, glöm inte sittunderlag och termos. Välkommen ut till våra områden som vi äger för din skull. Nedan hittar du ett axplock av tips för lediga dagar i friska luften.

Stanna över natten
Information om vandrarhem och värdshus finns här på vår hemsida eller på respektive anläggnings facebooksida.

Arholma
Riddersholm
Gålö
Utö

Dagsutflykt
Vill du bara ha en dagsutflykt finns massor att välja på. På våra Utbildningsplatser i Riddersholm, på Björnö och Gålö kan du och familjen upptäcka områdets djur, natur och historia. Platserna är skapade för att ge skolbarn och ungdomar chansen att uppleva det som de kanske annars bara läser om och mer sällan möter.

Utbildningsplats skärgården

Promenader gör dig pigg, stark, glad och harmonisk. Det kan du såklart göra på alla våra områden. I söder finns Käringboda, Häringe och Hammersta med ekbackar, höga berg och havsutsikt. På Gålö finns Havtornsuddslingan för dig som gillar kuperad terräng. För dig med intresse för Gålös historia finns en fornstig och ett hembygdsmuseum vid Morarna.

I Norrtälje kommun ligger Riddersholms naturreservat och i Österåker vackra Östra Lagnö. Här kommer du nära naturen och ut till klippor med havsvyer.

Käringboda
Häringe och Hammersta

Riddersholm
Östra Lagnö

Bondgårdar
Skärgårdsstiftelsen arrenderar ut flera jordbruk. På Gålö finns till exempel Stegsholms gård och Frönäs gård. På Hjälmö Västergården med utställning på logen och Grinda Lantbruk med hästar och kaniner. Oftast är du välkommen att göra ett besök på gårdarna, men hör gärna av dig innan så att bonden verkligen är på plats och har tid.

Grinda Lantbruk
Hjälmö Besöksgård
Gålö

Vi hoppas att du får en härlig vecka. Höstlovsledig eller ej, glöm inte att du kan ladda dina inre batterier i skärgårdsnaturen.