fbpx
lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Med anledning av Corona

Just nu är det många som söker sig ut till Skärgårdsstiftelsens naturreservat för att hämta kraft och energi. Under den pågående coronapandemin följer Skärgårdsstiftelsen myndigheters rekommendationer samt samarbetar med andra aktörer.

Information från Waxholmsbolaget och SL

Waxholmsbolaget
SL

Information från ansvariga myndigheter

Folkhälsomyndigheten
Krisinformation.se
1177 Vårdguiden
Region Stockholm

Information från Skärgårdsstiftelsen

Utedass
Hjälp oss att hålla rent efter ditt besök. Våra dass har inte rinnande vatten, toalettpapper eller handsprit. Våtservetter, bindor etc. får inte slängars i toaletten.

Bastun är stängd
Som en försiktighetsåtgärd har Skärgårdsstiftelsen beslutat att hålla sina bastur stängda tillsvidare.

Våra bastur går inte att jämföra med bastur i badanläggningar eftersom vi inte har möjlighet att ha frekvent städning på samma sätt som man kan ha i t.ex. ett badhus. Vi kan inte heller erbjuda våra besökare möjligheter att hålla god hygien med duschar, handtvätt och större omklädningsutrymmen. Vi vet inte heller hur många som samtidigt besöker våra bastur.

Idag finns det inga särskilda rekommendationer som gäller just bastur men vi har gjort bedömningen att ta det säkra före det osäkra för att inte riskera smittspridning på våra bastur.

Parkering
Under helgerna kan det vara svårt att hitta parkeringsplats på våra fastlandsreservat. Vi vill upplysa om att det är parkeringsförbud utanför markerade parkeringsområden för att inte hindra framkomligheten för räddningsfordon. En del av parkeringarna är avgiftsbelagda.

Eldning och grillning
Elda endast i iordningsställda eldstäder. Vi vill påminna om att eldning aldrig är tillåtet utanför de anvisade eldstäderna. Vissa perioder kan även eldningsförbud råda.