fbpx
lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Skärgårdsstiftelsen söker en naturvårdsförvaltare

Skärgårdsstiftelsen söker en naturvårdsförvaltare som kan ta ett helhetsansvar för de frågor som rör naturvård och skog. Som naturvårdsförvaltare arbetar du för att Skärgårdsstiftelsens marker sköts och brukas i enlighet med reservatsbeslut, skötselplaner, bevarandeplaner och Skärgårdsstiftelsens mål.

Arbetet som naturvårdsförvaltare omfattar i huvudsak att säkerställa skötseln på Skärgårdsstiftelsens naturreservat. I arbetet ingår projektledning av större naturvårds- och restaureringsåtgärder samt framtagande och uppföljning av Skärgårdsstiftelsens naturvårdsplaner.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär bland annat identifiering, planering och genomförande av större åtgärder, här ingår t.ex. upphandling och beställningar, logistik, ansvar för projektekonomi, dokumentation och redovisningar. Du arbetar också med bidragsansökningar, handlägger ärenden och remisser samt analyserar möjligheter till intäkter från skogliga åtgärder. På Skärgårdsstiftelsens marker har naturvärden och rekreationsvärden hög prioritet men en god ekonomisk avkastning ska eftersträvas där detta inte motverkar natur- och rekreationsvärden.
Du ska fungera som kontaktperson och representant för Skärgårdsstiftelsen i frågor som rör naturvård och skog. I arbetet ingår också att hålla god kontakt med vår fältpersonal samt berörda entreprenörer.
Naturvårdsförvaltaren rapporterar till chefen för Naturvårds-och miljöavdelningen.

Vem är du?

  • Du är skogsmästare/jägmästare eller har motsvarande kunskap med flera års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Du har mycket goda kunskaper inom projektledning och genomförande av naturvårds- och skogsåtgärder samt hållbar förvaltning och skyddad natur.
  • Du har erfarenhet och kunskap om olika stöd och bidrag kopplade till naturvårdsprojekt.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med GIS och vi värdesätter även erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet och kunskap om upphandlingar enligt LOU.
  • Det är också meriterande om du har goda kunskaper om jakt- och viltvårdsfrågor.
  • Som person är du självständig, strukturerad och noggrann. En praktiker som är van att driva projekt, har god samarbetsförmåga, är utvecklingsinriktad samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är socialt säker och har lätt att anpassa din kommunikation till olika människor och situationer. Du låter hållbarhet och miljö genomsyra ditt arbete.
  • Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till bil.

Du erbjuds

En spännande roll i en värderingsstyrd verksamhet som gör skillnad för skärgården och dess natur- och kulturvärden. Vi bevarar, utvecklar och värnar aktivt om miljön i skärgården. Välkommen till Skärgårdsstiftelsen!

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Sista ansökningsdag:
29 mars 2019

Ansökan skickas till:
jobba@skargardsstiftelsen.se

Rekryteringsprocessen och intervjuer sker löpande.

Kontakt

Karin Strandfager
Naturvård och Miljöchef
Tel: 08-123 124 00

Platsannons