fbpx
lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Skolor får resebidrag för att besöka skärgården

Nu kan skolor söka resebidrag hos Skärgårdsstiftelsen för att barn och unga ska få komma ut till Skärgårdsstiftelsens utbildningsplatser.

Över 800 barn och unga har redan fått chansen att besöka Stockholms skärgård genom projekt Utbildningsplats skärgården. Skärgårdsstiftelsen vill att ännu fler barn och unga ska få möjligheten att besöka och upptäcka Stockholms skärgård.  Resebidraget är finansierat genom Skärgårdsanslaget. Skärgårdsstiftelsen har fått 295 000 kronor att fördela ut.

Målet med projektet är få till minst 70 bussturer med barn och unga till Gålö, Riddersholm och Björnö samt 10 båtturer till Hjälmö under en 2-års period.

Så här går det till: Du som pedagog bokar besöket via kansliet@skargardsstiftelsen.se I bokningsbekräftelsen finns ansökningsblankett om resebidrag. För att få bidraget krävs att skolan besöker en av våra fyra Utbildningsplatser samt använder sig av utbildningsmaterialet.

Utbildningsplats skärgården väcker nyfikenhet och skapar förutsättningar för lek och studier i naturen. Lättillgänglig och lekfull information uppmuntrar till att använda alla sinnen och gör det lättare att ta till sig ny kunskap. På våra fyra utbildningsplatser på Björnö, Gålö, Hjälmö eller Riddersholm finns ett pedagogiskt aktivitetsmaterial som passar barn och unga i skolåldern. Vi erbjuder en kostnadsfri självguidad dag med materialstöd från Skärgårdsstiftelsen. Projektet har finansierats av Arvsfonden 2014-2016