lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Vänresa till Stora Sandböte och Rånö

Alldeles utanför Ornö ligger Stora Sandböte, ön som stadsfullmäktigeledamoten Anna Lindhagen köpte 1930. Här och på Rånö kliver vi i land under försommarens vänresor. Välkommen ombord!

På färden med m/s Sjöbris och kapten Göran P Sjödin, som även är ciceron ombord, får vi se och höra om senaste nytt såväl som historiska tillbakablickar. Passa på att lyssna till Görans engagerande och spännande guidning medan vi passerar öar, hus, natur, fyrar och intressanta fartyg.

På hemvägen gör vi bl a en närgången gir innanför Älvsnabben och insuper dess spännande 500-åriga historia…

Boka resan utan avgift på www.blidosundsbolaget.se. Behöver du hjälp med bokningen ring Blidösundsbolaget på tel 08­-24 30 90. Om du väljer att hämta ut din biljett med bokningsnummer över disk hos valfritt ATG­ombud eller på rederiets kontor, där du även kan köpa din biljett, kostar det 35 kr per bokning i administrativ avgift. Rederiets kontor ligger på Ferkens gränd 3, mitt på Skeppsbron. Blidösundsbolaget lämnar också upplysningar i övrigt om fartyget och resan.

Vi hoppas att väder och vindar ska stå oss bi, men som vanligt förbehåller vi oss rätten att lägga om rutten och mål om vädret så vill. Grova skor eller joggingskor rekommenderas. Medtag gärna regnkläder. En kikare och en karta/sjökort ger resan ytterligare en dimension.

Restider
8.00 avresa från Slussen  (till vänster om ”gamla” Djurgårdsfärjorna)
10.00 – 11.30 Besök på Stora Sandböte
12.30 – 14.00 Besök på Rånö
17.15 Återkomst Slussen

Pris: 750 kr/person
I priset ingår båtresa, guidning, kaffe, te och smörgås på fm, kallskuren lunch samt måltidsdryck. Du får ta med dig make/maka eller en vän.

Vid bokning och köp av biljett uppge ditt vännummer. Biljett bokas hos Blidösundsbolaget, tel 08-24 30 90 eller via www.blidosundsbolaget.se