fbpx
lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Vänskap betyder allt

Skärgårdsstiftelsen behöver fler stödjande vänner. Vi utvecklar, vårdar och förvaltar 40 naturreservat från norr till söder för att hålla skärgården öppen, året om och med resmål värda att besöka. För alla.

Ge bort ett vänskap I julklapp

Vi tar hand om klippor, skär, fjärdar, vikar och stränder. Vi sköter om och bevarar ett kulturarv i form av gamla fyrar, bodar och minnesmärken. Vi äger hus som är vandrarhem, stugbyar och krogar. Vi rår även om jordbruksmark, gästbryggor, badstränder och mycket annat som så många förknippar med den skärgård vi älskar.

Vårt jobb är att bevara miljöerna, hålla landskapet öppet och göra stora delar av skärgården tillgänglig. Vi gör allt från att tömma sopor till att dra upp långsiktiga strategier för att bevara skärgården också för kommande generationer.

Skärgårdsstiftelsen finansieras till ca hälften av Stockholms läns landsting. Resterande pengar som behövs för vår verksamhet måste vi skapa själva. Det gör vi genom hyror, arrenden, förvaltningsuppdrag m.m. Ofta i täta samarbeten med våra entreprenörer i skärgården som driver bl.a. vandrarhem, krogar och gästhamnar.

Ett viktigt stöd kommer också från alla våra Skärgårdsvänner. Som Skärgårdsvän är du och ditt ekonomiska bidrag en förutsättning för vårt arbete. Men kraften i ditt och tusentals andras engagemang är även mycket viktigt för engagemanget och intresset för skärgården på längre sikt. Vi hoppas att du som Skärgårdsvän känner stolthet över vår gemensamma skärgårdsmiljö. Vi är stolta över att ha dig som vän!