fbpx
lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Weekend i Stockholms skärgård

Silvergrått hav, friska vindar och promenader på grusvägar. Stockholms skärgård är populärt på sommaren men minst lika älskat på vintern. Det blir ett särskilt lugn här ute. Fiska, basta, promenera, sitt vid en öppen spis, allt detta och mer därtill kan du göra på Skärgårdsstiftelsens områden.

Nedan några tips till helgen eller lediga dagar, välkommen ut!

Norra Skärgården

Arholma
Bull Augusts vandrarhem är öppet året om. På Arholma kan du vandra längs öppna ängar, kanske hittar du in i en svampskog eller gör ett besök hos Skärgårdsstiftelsens jordbruksarrendatorer i Simesgården.
Information: www.bullaugust.com
Position: 59°50’40.0″N 19°6’37.0″E

Mellanskärgården

Grinda
Till Grinda tar det dryga timmen från Stockholm. Ön har fina promenadvägar och sköna klippor. Besök Grinda Lantbruk
(se facebook) prata med bonden och kanske klappa en kanin eller prova ponnyridning.
Position: 59°24’49.2″N 18°33’30.8″E

Södra skärgården

Gålö
Gålö havsbad är öppet året om och ligger på halvön Gålö i Haninge kommun. Upplev Skärgårdsstiftelsen spännande stigar och vandra i skog längs en glittrande kustlinje. På Skälåkersholme är barnfamiljernas favorit och havstornsuddslingan är en unik vandringsupplevelse, kuperad och svindlande vacker. Här finns goda parkeringsmöjligheter men det går även att åka Sl-buss från Västerhaninge station.
Information: www.galohavsbad.se
Position: 59°5’42.2″N 18°19’6.9″E

Utö
Ta båten från Årsta havsbad och upptäck ön som med kvarnen, gruvorna och ett populärt värdshus har mycket att erbjuda året om. Vad sägs om en stilla helg framför brasan eller hellre en upptäcksfärd på cykel?
Information: www.utovardshus.se
Position: 58°58’3.2″N 18°19’47.3″E

Nåttarö
En båtresa från Nynäshamn tar dig hit på mindre än en timma. Nåttarös natur bjuder på stränder och klippor med horisont i sikte.
Information: www.nattaro.se
Position: 58°53’8.6″N 18°8’3.1″E