lockedsignssearchsharecheck-symboldownload-buttonerrornext-arrow timemail smartphoneright-arrowleft-arrownext-arrow

Jobba hos Skärgårdsstiftelsen

Skärgårdsstiftelsen grundades 1959 med uppdraget att tillgängliggöra Stockholms Skärgård för alla. Det uppdraget har vi än idag och våra områden sträcker sig från Örskär i norr till Landsort i söder.

Vår verksamhet omfattar fastigheter, skog, mark och vatten och vi är lite drygt 70 medarbetare som arbetar i fält såväl som i vackra omgivningar på Skeppsholmen mitt i Stockholm.

Vi kan erbjuda en arbetsmiljö som slår allt, ett varierande arbete, och härliga kollegor. Våra medarbetare står för engagemang, tydlighet och tillgänglighet och vi har en god kamratskap och lojalitet på arbetet.

Är du nyfiken på oss som arbetsgivare? Har du redan bestämt dig för att du vill jobba hos oss? Skicka gärna en spontanansökan till Jobba@skargardsstiftelsen.se eller kika på våra lediga tjänster.

Följ oss gärna på LinkedIn, Facebook och Instagram för att hålla dig up-to-date med oss!

Skärgårdsstiftelsen söker en naturvårdshandläggare med inriktning på jordbruk

Brinner du för naturvård och jordbruksrelaterade frågor? Har du erfarenhet av att jobba med skyddad natur och unika kulturmarker och vill jobba i en härlig miljö med fantastiska kollegor? Är svaret ja, så vill vi på Skärgårdsstiftelsen mer än gärna ha dig som kollega!

Vårt uppdrag
Skärgårdsstiftelsens ändamål är att verka för att bevara Stockholms skärgårds egenart, naturvärden och landskapsbild och samtidigt främja utvecklingen av friluftsliv, rekreation och turism. Vi är en stor fastighetsägare i Stockholms län och äger lite drygt 12% av öar, kobbar, skär, vatten och kustnära fastlandsområden i Stockholms skärgård. Ett fyrtiotal områden från Örskär i norr till Landsort i söder som är skyddade genom naturreservat, djurskyddsområde och/eller Natura2000. På våra områden finns också ett stort antal byggnader; allt mellan fritidshus, stugbyar, vandrarhem och krogar till ladugårdar, reningsverk, dass och bodar.

De områden som Skärgårdsstiftelsen äger och förvaltar ska bevaras för nutid och framtid och finns till för att alla ska få möjlighet att besöka och uppleva unik skärgårdsnatur och vackra kulturlandskap. Det är vårt ansvar att säkerställa att ditt besök på våra områden blir bra; vi arbetar med allt ifrån att tillgängliggöra stigar och naturområden till att tömma sopor, se till att hundar är kopplade och att grillar är ordentligt släckta. Vi värnar om naturmiljön och landskapsbilden genom ett aktivt naturvårdsarbete och ett systematiskt miljöarbete. Skärgårdsstiftelsens verksamhet omsätter drygt MSEK 100.

Vad söker vi?
Skärgårdsstiftelsen är i en förändringsfas och vi har under 2016 genomfört ett flertal organisationsförändringar för att säkerställa att vi har fokus på vår kärnverksamhet.
Då en av våra medarbetare nu gått vidare inom verksamheten söker vi en naturvårdshandläggare med fokus på naturvård och jordbruksfrågor samt projektledning av naturvårdsåtgärder.

Naturvårds- och miljöavdelningen fungerar som stödfunktion och bidrar med sakkunskap till kärnverksamheten i våra tre regioner. Idag består Naturvårds- och miljöavdelningen av fyra medarbetare; ansvarig chef, en projektledare inom miljö, en naturvårdshandläggare och en fältsamordnare. Vi har även en projektanställd konsult i naturvårdsprojektet Rikare skärgårdslandskap.

I rollen som naturvårdshandläggare kommer du att stå för avdelningens kompetens om jordbruksfrågor och hantera löpande ärenden gällande våra 16 småskaliga gårdar som arrenderas av jordbrukare. Du kommer också att söka medel samt ansvara för att driva åtgärdsprojekt inom naturvård. I arbetet ingår även att handlägga ärenden och remisser kopplade till vår verksamhet.

Arbetsuppgifterna varierar i karaktär och du måste vara en driven person som kan hantera flera större och mindre ärenden och projekt samtidigt.

Vem är du?
Du bör ha en utbildning i Naturvårdsbiologi och/eller naturvård eller som Agronom med naturvårdsinriktning samt vana att projektleda, planera och genomföra naturvårdsåtgärder.

Vi vill att du har jordbrukskompetens främst kopplad till småskaliga jordbruk. Du har kunskap om jordabalken, god kunskap om stödrätter, arrendefrågor, miljöstöd och jordbrukssyner.

Du är van att administrera, handlägga och ta ansvar för dina egna projekt.

Som person är du driven, noggrann och strukturerad.

Du erbjuds;
En spännande roll i en verksamhet i förändring och en arbetsmiljö som slår det mesta!

Anställningsgrad: 100 %

Start:
Så snart som möjligt.

Lön:
Enligt ök.

Sista ansökningsdag
31 augusti, 2017
Kontakt

Karin Strandfager – Chef Naturvård & Miljö
karin.strandfager@skargardsstiftelsen.se
Tel; 08-123 124 00

Åsa Hofvander – HR-Chef
Asa.Hofvander@skargardsstiftelsen.se
Tel; 08-123 124 14

 

HR-chef

Åsa Hofvander
Tel: 08-123 124 14
E-post